Longfysiotherapie

Wat kan ik verwachten?
We stellen samen met jou na het verkennen van je hulpvraag, lichamelijk onderzoek en inspanningsonderzoek een passend behandelplan op. Met als algemeen doel de mate van benauwdheid, uithoudingsvermogen en je kwaliteit van leven gunstig te beïnvloeden.

We evalueren de vorderingen regelmatig en indien nodig nemen we contact op met je huisarts en/of longarts. We doen er alles aan om je zo effectief mogelijk te begeleiden in een leuke sfeer. Want weer plezier krijgen in bewegen staat bovenaan.

Naast een beweegplan aangepast op jouw mogelijkheden, zijn adem- en ontspanningsoefeningen ook heel belangrijk.

Mocht je meer willen weten over de luchtwegen en longaandoeningen kijk dan op de website van het longfonds.

Vergoeding
Longfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt je met en zonder verwijzing van de huisarts aanmelden. Als je huisarts al op de hoogte is en je behoefte aan fysiotherapie reeds besproken is, vragen wij je eveneens om een verwijzing. Dit werkt kostenbesparend.
Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed, daarna vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats. Hiervoor is altijd een verwijzing van een specialist nodig.
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Onze therapeut die gespecialiseerd is in longfysiotherapie
Paul Stoetzer en Francis van der Wiel-Tempels