Karin van Baaren

vanbaaren@goedfysio.nl

  • Manuele therapie
  • Pre-postoperatieve revalidatie van rugklachten
  • Revalidatie van schouder, heup en knieklachten
  • Sportblessures
  • Dry needling
  • Leefstijladvisering

Door sport en mijn ervaringen als jeugdspeelster bij het Nederlands volleybalteam, werd mijn interesse gewekt voor het menselijk lichaam. Gevolg hiervan was mijn opleiding fysiotherapie in Utrecht (aan de Thim van der Laan) die ik in 1989 heb afgerond.

Een aantal jaren heb ik met plezier de begeleiding van de heren hoofdklasse hockey gedaan. Op dit moment begeleid ik het heren hockey team 1 van Cartouche. Gedurende al deze jaren begeleiding in de sportwereld werd mij duidelijk dat meer kennis op het gebied van de wervelkolom van toegevoegde waarde was. Mede hierdoor en de mogelijkheid van verdere verdieping, startte ik in 1994 de opleiding voor manuele therapie.

Het geven van sportspecifieke therapie, waarbij de patiënt een actieve rol speelt bij zijn revalidatie is mijn specialisme geworden. Ieder mens reageert anders op pijn en lichamelijke beperkingen en de uitdaging vind ik dan ook patiënten te leren omgaan met bepaalde aspecten van herstel. Uitleg geven over de functionele status zorgt voor aanpassing van het gedrag en dit leidt tot een beter herstel van het lichaam.

Voordat ik in september 2008 bij Anthropos kwam, heb ik 10 jaar in het gezondheidscentrum Sweelinckplein in Den Haag gewerkt. In die periode heb ik me gericht op de revalidatie van nek en rugklachten. In 2009 heb ik de masteropleiding manuele therapie afgerond en in 2014 heb ik de opleiding voor Dry Needling gevolgd.

Ondertussen heb ik mij aangesloten bij de heupwerkgroep waar we met andere fysiotherapeuten, sportartsen en orthopeden met passie, kennis en ervaringen delen betreffende impingementklachten, Labrumoperaties en alle beweging gerelateerde klachtenrondom het heupgewricht.

 In 2019 zijn we als praktijk verhuisd naar de Albertus de Oudelaan en met plezier een nieuw avontuur gestart als GOED Fysio.