Oefentherapie

Afspraak maken
Oefentherapie Cesar of Mensendieck, kortgezegd oefentherapie, is een therapie waarbij de patiënt leert om beter met zijn/haar klachten om te gaan, door bijvoorbeeld de houding aan te passen. Door middel van oefeningen en advies kan de patiënt ervoor zorgen dat hij/zij soepeler, sterker en fitter wordt. De therapie is er op gericht dat de patiënt zelfredzaam wordt, wat inhoud dat de patiënt in de toekomst beter weet om te gaan met klachten, of klachten zelfs kan voorkomen.

Wat kan ik verwachten van een ouderen fysiotherapeut?

Van een oefentherapeut kunt u verwachten dat u informatie en advies krijgt rondom oefeningen en houding. Daarnaast zal de oefentherapeut u oefeningen geven die passen bij uw niveau en klachten/ omstandigheden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeltraject met de oefentherapeut begint altijd met een intake gesprek en onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar waar de klachten vandaan komen en waar tijdens het behandeltraject aan gewerkt moet worden om de doelen, die opgesteld worden door de patiënt samen met de oefentherapeut, te behalen.

Verwijzing en vergoeding

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en komt uit het ‘potje’ bewegingstherapie waar ook fysiotherapie onder valt. Dit houdt in dat oefentherapie meetelt voor de aantallen van fysiotherapie, uitzonderingen daar gelaten.

Met welke klachten kan u het beste bij de oefentherapeut terecht?

  • Klachten in de houding of beweging
  • Nek-/rugklachten
  • Terugkerende klachten
  • Langer aanhoudende klachten
  • Uitstralingspijn of klachten

Onze gespecialiseerde oefentherapeut is Mark Bukman.