Vergoeding

Ben je voldoende verzekerd voor Fysiotherapie? Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Volwassenen
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Verzekerden met een chronische aandoening krijgen vanaf de 21e behandeling de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandeling worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Behandelingen uit de basisverzekering vallen onder het wettelijk eigen risico die vanuit de aanvullende verzekering niet. Bij een chronische aandoening betaal je de eerste 20 behandelingen maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je elk jaar. Het is dus van belang dat je voldoende aanvullend verzekerd bent. Ben je niet (voldoende) aanvullend verzekerd? Bekijk dan onze tarieven.

Kinderen tot 18 jaar
De eerste 9 behandelingen komen uit de basisverzekering. Indien nodig worden er nog 9 extra behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Bepaalde (chronische) aandoeningen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Verwijzing ja/nee?
Een verwijzing is noodzakelijk bij:

  • Behandeling aan huis (huisarts)
  • Chronische indicatie (specialist) voor aandoeningen die conform de wetgeving hieronder vallen

Voor alle overige aandoeningen kun je je direct bij ons melden. Als je huisarts al op de hoogte is en je behoefte aan fysiotherapie reeds besproken is, vragen wij om een verwijzing.

Bekijk het vergoedingenoverzicht op de Zorgkiezer.