Trauma Netwerk

Afspraak maken
Sinds 2021 zijn wij aangesloten bij het netwerk Traumarevalidatie binnen de regio Den Haag. Binnen dit netwerk focussen wij ons op het behandelen en begeleiden van mensen na het doormaken van een lichamelijk trauma. Het kan hierbij gaan om een kneuzing tot zeer ernstig letsel zoals een gecompliceerde breuk.

Wat kan ik verwachten van een fysiotherapeut uit het traumanetwerk?

Fysiotherapeuten binnen het traumanetwerk zijn gespecialiseerd in de revalidatie van een traumatische klacht. Lees meer over het Traumarevalidatie Netwerk.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Na een doorverwijzing van uw specialist naar onze praktijk zal er eerst een vraaggesprek plaatsvinden. Tijdens dit vraaggesprek zal uw trauma in detail worden besproken als ook uw lichamelijke klachten. Tevens zal de trauma fysiotherapeut uw lichaam onderzoeken om zo inzicht te krijgen in uw mogelijke beperkingen. Daarna zullen er gezamenlijk behandeldoelen opgesteld worden en een gericht behandelplan om te werken aan uw herstel. Middels passieve mobilisatie technieken en actieve revalidatie in de oefenzaal streven wij ernaar uw gezondheid en belastbaarheid weer naar een hoger niveau te tillen.

Verwijzing en vergoeding

Voor het behandelingen van een lichamelijk trauma hebben wij een verwijzing nodig vanuit het ziekenhuis. Dankzij een verwijzing weten wij precies de locatie, ernst en belastbaarheid van het aangedane gebied zodat wij ons behandelplan hierop kunnen afstemmen. Als u conservatief, dus zonder operatie, bent behandelt in het ziekenhuis dan zal u de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of laten vergoeden vanuit uw aanvullende pakket, voordat u recht heeft op een chronische code. Met deze chronische code kunt u gebruik maken tot 6 maanden na het starten van therapie. Als u operatief behandelt bent, heeft u profijt van de chronische code tot 12 maanden na het starten van therapie.

Met welke klachten kan u het beste terecht?

U kunt bij ons terecht met fracturen(breuken) en rupturen (scheuren), die zowel operatief als conservatief behandelt zijn.

Onze gespecialiseerde trauma fysiotherapeuten zijn Suzanne de Jong-van Molen en Bas van de Velde.