Manuale therapie

Afspraak maken
Manuele therapie kan gewrichten beter laten functioneren en anderzijds je houdingen en bewegingen verbeteren. De manueel therapeut maakt gebruik van specifieke technieken in gewrichten om de mobiliteit te verbeteren en te herstellen. Daarnaast zullen gerichte oefeningen en adviezen over gezond bewegen worden gegeven om herhaling van klachten te voorkomen.

Wat kan ik verwachten van een manueeltherapeut?

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die een studie voor manuele therapie heeft gevolgd en vervolgens een Master manuele therapie heeft gedaan. Kennis en kunde over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam heeft opgedaan en zodoende complexe en minder complexe beweegproblemen beter kan herkennen en oplossen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Er wordt gekeken naar de klachten, soms in combinatie met ander therapeuten (sport en of algemene fysiotherapeut) en een gericht behandelplan in samenwerking met de patiënt opgesteld. Wij nemen graag de tijd voor U om naast specifieke technieken die wij uitvoeren op de gewrichten, u uit te leggen waar de klachten vandaan komen, hoe u er het beste mee om kunt gaan en welke gerichte oefeningen toepasbaar zijn.

Verwijzing en vergoeding

Manuele therapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt met en zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaak klachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Klachten aan heup, knie of enkel
  • Klachten aan schouder, elleboog of pols

Onze gespecialiseerde manueel therapeuten zijn Joachim Sojinu, Roberto Ruiz en Karin van Baaren.